Lezing door Kees van den Brink over zijn jeugd in oorlogsjaren

De WijKern organiseert een lezing op 24 mei door Kees van den Brink over zijn jeugd tijdens de oorlogsjaren.  

Kees van den Brink uit Duiven werd geboren in 1939 in ’s-Hertogenbosch, een jaar voor de Tweede Wereldoorlog uitbrak, in een destijds bekende horeca-familie. Aan de hand van foto’s, verhalen van familieleden en zijn eigen herinnering heeft hij die jaren vastgelegd voor het nageslacht. Hij schetst daarbij een familiegeschiedenis en een tijdsbeeld, waar we ons nu weinig meer bij kunnen voorstellen. Maar wat ineens weer heel actueel is vanwege de oorlog in Oekraïne.

De bevrijding van ’s-Hertogenbosch in 1944 werd zwaar bevochten. Hoewel de stad bevrijd was, vlogen de V1’s nog steeds richting Antwerpen. De Poolse troepen probeerden ze uit de lucht te schieten, met soms dramatische gevolgen. Het heeft niet veel gescheeld of Kees had het niet na kunnen vertellen. Gelukkig kon hij samen met anderen schuilen in de kelder van De Gruyter.

De vader van Kees werd voor zijn ogen meegenomen door de Duitsers en kwam in 1943 als krijgsgevangene in een concentratiekamp terecht. Hoe het hem daar en in de jaren daarna is vergaan en welke impact de oorlog heeft gehad op de familie van Kees en op hemzelf, zal Kees geboeid vertellen!

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. De lezing van Kees is van 19.30 – 21.30 met een korte pauze tussendoor.

Kosten 5,- inclusief een kop koffie of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Vol = vol dus meld u snel aan!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marika Biacsics: 06 82 17 52 29

Aanmelden kan via: info@dewijkern.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *