Kijkje in je Keukenkast; voeding als medicijn bij autisme

Wat is autisme? ADHD? HSP? Wat is het wèrkelijk?

Hoewel de reguliere gezondheidszorg er een diagnose voor heeft, is en blijft autisme  net als ADHD iets heel ongrijpbaars! De uiterlijke kenmerken zijn uiteenlopend en ook de belasting in het dagelijkse leven is voor ieder mens met deze stoornissen heel persoonlijk en divers van aard. Belastend, dat is het zéker!

Margo Versteegen, voeding en leefstijlcoach bij Your Natural Chemistry

Als ik zelf zou zeggen “ik ben autistisch”, wat zou ik daar mee bedoelen?

Ik ben me bewust van de specifieke manier waarop mijn brein werkt; mijn brein dat supercreatief en prettig intelligent is, maar me ook vaak lam legt, niet meewerkt als ik aan het werk ben en me eindeloos laat puzzelen voordat ik mijn omgeving begrijp, wat mijn functioneren heel vermoeiend maakt.

Noem deze neurologische stoornissen zoals je wilt; ADD, HDD, autisme, HSP.

Maar wàt lost een dergelijke diagnose in de kern eigenlijk op?

Helaas zag ik ook mijn kinderen hier mee worstelen waardoor heb ik me er nooit bij neergelegd heb dat dit disfunctioneren een status quo is. Jarenlang zocht ik naar manieren om hun neurologische functies te verbeteren. Maar wel zonder medicijngebruik en zonder de belasting van therapieën die hoop op verbetering wekten maar die wij desondanks niet effectief achtten. Met homeopathie hadden we al wonderen verricht die het leven een stuk beter leefbaar maakten, ook met méér mogelijkheden tot studie, zelfstandig leven en werken en talent ontwikkelen! Maar er bleef iets haperen!.

Zo kwam ik al speurend dicht bij, wereldwijd èn op internet uiteindelijk volkomen nieuwe oplossingen op het spoor voor genoemde stoornissen. Deze kennis op basis van de leer der Epigenetica bracht mijn inzichten om zeep die ik aanleerde in de HAVO biologielessen en de studie als A verpleegkundige en daarom  was het best een hele stap om de alternatieven te accepteren. Maar de prioriteit voor verbetering van leven was hoog en ik begreep de uitleg hélemaal dus ik durfde vertrouwen te stellen in deze uiterst nieuwe kijk op gezonde keuzes! Om de adviezen voor de kinderen te testen op effect èn mezelf de kennis eigen te maken om die aan hen te kunnen overdragen zette ik eerst zelf deze nog onbekende stappen; verandering van mijn voeding, anders omgaan met beweging, specifieke stoffen vermijden, stress uitbannen.

Vanaf het moment dat ik deze combinatie van kennis toepaste verliep mijn eigen functioneren al binnen een paar weken verrassend veel soepeler. Side effect was dat ook mijn heftige allergieën verdwenen. En ook indrukwekkend is de geleidelijke geestelijke omslag met een ongekende helderheid van denken die nu mijn normale staat van zijn is.

Groot positief effect dus, en het is daarnaast zo opvallend dat de omslag zo eenvoudig is uit te leggen, zelfs voor de hand ligt. Die komt puur door het herstel van balans in de chemische huishouding in het lichaam die alle processen in en door de darmen, zenuwen en het brein aansturen.

Zo beïnvloed ik nu zèlf mijn neurologische schade, kan ik deze herstellen nu ik mijn natuurlijke chemie ondersteun in plaats van verstoor en zo mijn balans en genezingsproces activeer!

Bekijk hier een  filmpje van Margo over autisme

Lees hier meer over de lezing door Margo op 29 januari in De WijKern over het effect van voeding en leefstijl op lichaam en geest

klik op het logo voor meer informatie

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *