|

Nieuwjaarstoespraak De WijKern door Marika Biacsics

Op zaterdag 5 januari was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van De WijKern zoals altijd een goedbezochte en uiterst gezellige bijeenkomst. Welkome gasten waren wethouder Ineke Knuiman, wethouder Johannes Goosen, gemeenteraadslid Henk Nijland en zijn vrouw en een welkome nieuwe gast was zeker ook Duivenaar Kees van den Brink. Voorzitter Marika Biacsics hield een korte toespraak. Deze luidde als volgt:

Geachte dames en heren, beste aanwezigen,

Van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie 2019! Voor nieuwe gasten onder u, mijn naam is Marika Biacsics en ik ben voorzitter van het bestuur van stichting De WijKern. Namens het bestuur zijn vandaag ook aanwezig; Hennie Willemen, penningmeester en Hugo Boschker, bestuurslid. Secretaris bestuur Ton van Sprundel en bestuurslid Frank Sanders laten zich verontschuldigen vanwege verplichtingen elders.

Het afgelopen jaar zijn ons helaas ook enkele mensen ontvallen. Daar doen wij niet te dramatisch over. Dit hoort ook bij het leven, zoals u allen weet. Echter, voor degenen die achterblijven is het zwaar en ik kan mij voorstellen dat de decembermaand extra moeilijk was en dat verlies in deze periode bijzonder voelbaar en verdrietig is.

Bij deze maak ik gebruik van de gelegenheid om kort met u terug te blikken op het jaar 2018.

Als bestuur hebben we in 2018 de organisatie onder de loep genomen. We hebben Herman van der Kamp tot onze grote vreugde bereid gevonden als sociaal beheerder te fungeren, Herman bestiert o.a. de bar en wordt bijgestaan door Fred Oostendorp. Er zijn verschillende bijeenkomsten geweest om de bekende en de nieuwe barmedewerkers goed in te werken. Op locatie hebben we Joke Haverkamp die de coördinatie van activiteiten voert. Joke wordt bijgestaan door Alie, An, Ans en anderen. Zonder Herman, Fred, Joke, Alie, An, Ans maar ook zonder alle barmedewerkers, schoonmakers, zaalopbouwers, hapjes makers, vrijwilligers bij activiteiten, vrijwillige coördinatoren en ik hoop dat ik niemand vergeet, zijn wij NERGENS en kunnen wij NIETS. Het is bijzonder dat het ons steeds weer lukt enthousiaste vrijwilligers (32 op dit moment) op de been te krijgen. Ik wil jullie allemaal namens het voltallige bestuur van harte bedanken voor jullie inzet! (applaus)

Naast onze gebruikelijke activiteiten hebben wij verschillende nieuwe activiteiten aangeboden in 2018. Sommige deden het wel aardig, sommige doen het gewoon niet en sommigen blijken een groot succes. Bijvoorbeeld een cursus schilderen bleek behoorlijk hard werken om gevuld te krijgen. Een modeshow en verkoop van kleding deed het de ene keer goed en de andere keer minder, de WKDHB-quiz was enorm geslaagd, de politieke markt was een duidelijke flop en de busreizen waren stuk voor stuk zo’n groot succes dat er vandaag nog over wordt nagepraat. Natuurlijk kijken wij hiernaar bij het bedenken van een programma voor 2019. Gelukkig heb ik Saskia Harmse en Paul Jansen bereid gevonden om samen met mij een Activiteiten Commissie te vormen.

In 2018 hebben wij ons bestuur met genoegen uitgebreid met de komst van Hugo Boschker. Als bestuur hebben we oriënterende gesprekken met verschillende organisaties gevoerd. Ik noem willekeurig; KBO, ’t Palet, WoonZorg Nederland, Mikado, de wijkraad, het Praathuis, verschillende functionarissen bij Gemeente Duiven, Gemeenteraadsleden, de adviesraad Wmo, Liemerije, Siza en anderen.

Als bestuur moeten wij verder kijken dan het jaar 2019; we kijken naar toekomstige ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden en nemen mee dat wij ons willen richten op de doelgroep volwassenen, in het bijzonder op kwetsbare ouderen en met buitengewone aandacht voor eenzaamheid. Samenwerking staat bij ons bovenaan het lijstje. Wij willen samenwerken en ondersteunend en aanvullend zijn op alles wat er al is. Zodat we geen tijd verdoen of dingen overbodig of dubbel doen. Wij zien ons als bestuur, nog steeds, gesteld voor grote uitdagingen. Zoals ik bij mijn aantreden als voorzitter heb voorspeld; er moeten dingen veranderen en dat moet snel, willen wij ook in de toekomst tegemoet blijven komen aan onze missie om een sociale voorziening voor ontmoeting en activiteit te zijn voor een bijzondere doelgroep.

Voor nu wens ik u en allen die u lief zijn een jaar met veel 5G. En dan heb ik het niet over mobiel internet, maar over: Gezond, Gelukkig, Gezellig, Goed en Gezegend!

Graag wijs ik nog op het feit dat Hennie Willemen vandaag jarig is en de respectabele leeftijd van 76 jaar heeft bereikt, er mag gezongen worden!

Marika Biacsics

U kunt hier een pdf downloaden met de nieuwjaarstoespraak

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *