Kom schaatsen bij de GABA IJsbaan in Duiven, want #hetisijstijd

Het is IJSTIJD! Tijd om te gaan schaatsen met het hele gezin. Kinderen kunnen hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes meebrengen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond! Dus kom naar de ijsbaan in Duiven, want vanaf 6 december om 19:00 uur zijn we weer open. Goed nieuws: kinderen tot en met 12 jaar kunnen dankzij IJSTIJD! na het schoolschaatsen (met korting) nog een keer schaatsen bij een vereniging of ijsbaan als ze een unieke code verzilveren op ijstijd.schaatsen.nl.

 Gelukkig telt Nederland steeds meer (tijdelijke) kunstijsbanen. Het jeugdprogramma IJSTIJD!, opgezet door de KNSB samen met vele partners, is bedoeld om kinderen vaker te laten schaatsen. De belangrijkste pijler van IJSTIJD! is het schoolschaatsen: ook dit jaar zullen 250.000 kinderen gaan schaatsen.

Via lespakketten en schoolschaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste echte kennismaking met de puur Hollandse schaatssport. Ook dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles op de GABA IJsbaan in Duiven een brief met daarin een unieke code die hen de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via ijstijd.schaatsen.nl. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig extra schaatsplezier beleven. Hopelijk brengt dit weer nieuwe talenten voort, die later in de voetsporen van Kjeld Nuis, Ireen Wüst of Suzanne Schulting kunnen treden.

Meer bewegen

IJSTIJD! speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid. Schaatsen zit in het DNA van de Nederlander. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en de Elfstedentocht.

In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij.

Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar samenwerkingspartners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op kunstijs. Ons land telt 23 grote kunstijsbanen, die vanaf oktober tot april open zijn, en vele tientallen kleinere ijsbanen, die veelal vanaf Sinterklaas tot het einde van de kerstvakantie in de stads- en dorpscentra liggen.

Samenwerking

De KNSB werkt voor IJSTIJD! samen met vele partijen. De (tijdelijke) kunstijsbanen, schaatsscholen, schaatsverenigingen en basisscholen spelen een belangrijke rol. Hoofdsponsor KPN is vanaf het eerste begin nauw betrokken geweest bij IJSTIJD! en is ook in deze editie één van de belangrijkste dragers van deze campagne. De Vereniging Kunstijsbanen Nederland nam vorig jaar mede het initiatief om IJSTIJD! uit te breiden met de vaste kunstijsbanen. Rabobank ondersteunt wederom IJSTIJD! om de lokale verbinding met de schaatsverenigingen te versterken. Daarnaast hebben Daikin, Tonzon, Trachitol en nieuwkomer Reggeborgh en de mediapartner De Telegraaf het jeugdschaatsplan ook omarmd.

De GABA IJsbaan in Duiven is tussen  6 december en 5 januari elke dag vanaf 09:00 uur geopend. Informatie over openingstijden en entreeprijzen kun je vinden op www.ijsbaanduiven.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *