WeHelpen om elkaar te ondersteunen, juist nu!

In deze tijd van de Corona crisis zien we dat steeds meer mensen elkaar graag met kleine dingen uit de brand helpen. Van de hond uitlaten, een praatje en een boodschapje doen tot even op de kinderen passen, medicijnen ophalen of een maaltijd voor een ander koken. Soms voor de buren of wijkgenoten maar ook voor mensen uit bredere omstreken. Elkaar echter vinden in de ondersteuning kan een uitdaging zijn door de versnippering. Momenteel wordt ondersteuning via Facebook groepen, Whatsapp groepen en diverse platforms uitgewisseld. Daarom slaan de vrijwilligerscentrales van Mikado en Caleidoz de handen ineen en trekken samen op met WeHelpen: een digitale platform voor vraag & aanbod. Liemers breed gedekt.

Hoe werkt het?

Ga naar www.wehelpen.nl. Bovenin kunt u klikken op hulp aangeboden of gevraagd. Bij ‘aangeboden’ kunt u de profielen zijn van mensen die hulp aanbieden. Zoek eerst op plaatsnaam of postcode, zodat u mensen ziet in de directe omgeving.
Bij ‘gevraagd’ kunt u zien of er mensen zijn die hulp nodig hebben.

Door in te loggen en een account aan te maken, kunt u zelf reageren op de gewenste hulp of hulpvraag.

WeHelpen app

Een nog makkelijkere manier om in contact te komen met elkaar is de WeHelpen app (Whapp). Zoek in de appstores op ‘We Helpen app’. Net als bij bijvoorbeeld een datingsite zoekt de app naar de dichtstbijzijnde mensen.

Matchen met hobby’s

WeHelpen is er niet alleen voor hulpvragen en aanbod. Het is ook een goed platform om mensen te zoeken met gedeelde hobby’s: gamen & spelletjes, fotograferen, houtbewerking, knutselen en meer.

Hulp nodig?

Bent u niet digitaal vaardig en wilt u hulp bij het bovenstaande? Geen probleem. Neem dan contact op met Bart Hoesté via 06-107 22 666 (of b.hoeste@mikado-welzijn.nl).

In deze tijden van crisis 7 dagen per week bereikbaar in de ochtend en middag.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *