|

Een Kinderzwerfboek station in de WijKern

Waarom een kinderzwerfboek station? Lezen is leuk, en speelt een essentiële rol bij het vergroten van de woordenschat, wat een doorslaggevende factor is voor schoolprestaties.  Zwerfboeken zijn van alle kinderen. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven b.v op school, dan kan een ander kind het weer lezen of je brengt het weer terug. Je herkent de zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op de website van Kinderzwerfboek, krijg je een mailtje en weet je waar je boek is. Sommige boeken zijn al gaan zwerven van Utrecht naar Leeuwarden.

De WijKern is een beginnend zwerfboek station, dus heb je nog mooie goed uitziende kinderboeken, dan mag je ze komen brengen.

Opening Zwerfboekenstation in De WijKern

Ine van Bavel

Op 4 juni van 11.15 – 12.30 uur willen we het zwerfboekenstation openen met een voorleesochtend. Ine van Bavel uit Zevenaar, voormalig recensent, journalist, (eind)redacteur bij verschillende bladen en kranten en thans eigenaar van Tekst en Vertaalbureau Taal en Teken, komt voorlezen! Er komen ruim 25 kinderen van b.s. ’t Veer in Duiven maar ook alle andere belangstellenden zijn welkom!

Komt u ook?

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *