De WijKern brengt Opera naar Loo!

In het kader van kijken wat er wél kan, verzorgt de WijKern op 6 juni drie mini
operaconcerten in de buitenlucht, in Loo.

Klassiek zangeres Irene Hoogveld brengt met EER(S)T DE DAME een primeur in Loo!

EER(S)T DE DAME ontstond al een aantal jaren geleden in Irene’s hoofd. Het zat haar, levend in de operawereld, niet lekker dat ze niet de mogelijkheid had om ook iets over eigen land en cultuur in haar eigen taal te zingen; altijd moest het over de grens. Toen haar volle concertagenda in lente 2020 in één klap leegstroomde nam Irene het besluit: nu ga ik het uitwerken! Na een roerige winter is EER(S)T DE DAME geboren: drie voorstellingen van circa 20 minuten met een Nederlands verhaal. Irene neemt het publiek eerst mee in een levendige schets van het ontstaan van de opera. Als echte verhalenverteller schildert zij op authentieke wijze de context van de zo uiteenlopende libretto’s.

De drie concerten op 6 juni worden gegeven in de tuin van Huize Benvenuto, Loostraat 58 in Loo. De thema’s van de concerten zijn: 1. Dit is Emma (Over de vergeten Nederlandse Koningin Emma) 2. Verhalen uit het Oosten (over drie figuren uit Oost-Nederland en hun lokale verhalen) en 3. Door de bomen (een opera over identiteit, zelfbewustzijn en het scheppen van diamanten uit het donkere water) Aanvangstijden zijn resp. 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Voor meer informatie over de verschillende concerten kijkt u op: www.irenehoogveld.com/eerstdedame

Bezoekers kunnen ter plaatse een vrije gift schenken. Consumpties zijn voor eigen rekening en worden verzorgd door Zalencentrum Berentsen. Er kunnen max 30 personen per voorstelling deelnemen en vol = vol. Meldt u snel aan via: info@dewijkern.nl (en vermeldt daarbij voor welke voorstelling/welk tijdstip). Natuurlijk hanteren wij de 1,5 meter afstand. De activiteit kan geannuleerd worden bij strengere coronamaatregelen of bij zeer slecht weer.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *