Help Hugo wandeltochten te houden

“Actief bezig zijn is goed voor jong en oud”

Op zondag 6 november jl. heeft Hugo Boschker namens de WijKern deelgenomen aan ‘Het Voorzittersdiner Duiven’.

Hugo zat met een aantal andere voorzitters aan ’tafel 3′ en zij stelden voor om wandeltochten te organiseren in de Gemeente Duiven en in de regio, voor jong, oud en minder mobiele mensen met daaraan gekoppeld een verhaal over- of bezienswaardigheid van- een locatie of een gebouw in de gemeente Duiven. Denk bijvoorbeeld aan een Havezaat, een landgoed, een park, een boerderij, een natuurgebied, een kunstwerk enz.

Tafel 3 won de Eerste Prijs voor het beste idee om  verenigingen en stichtingen met elkaar in contact te brengen en samenwerking te stimuleren!

De overige bestuursleden van de WijKern hebben natuurlijk enthousiast gereageerd op het idee van Hugo en zijn tafelgenoten en zij willen graag invulling/uitvoering geven aan het idee.

Hoe willen wij hier vorm en inhoud aangeven? 

  1. We willen elke dinsdagochtend een wandeltocht verzorgen;
  2. We vertrekken om 09.30 uur bij de WijKern. Vooraf is er gelegenheid om samen nog een kopje koffie te drinken;
  3. Voor de route zullen we o.a. gebruikmaken van Klompenpaden en het Duivenpad, Ook denken we aan wandelingen in de bossen van Montferland en deel te nemen aan excursies georganiseerd door IVN natuur educatie. De wandeltochten zullen maximaal 2 uur duren;
  4. Mocht de locatie vanuit de WijKern niet te bewandelen zijn dan vertrekken wij om 9.30 uur met enkele auto’s naar de plaats van bestemming. In dat kader zullen wij een beroep doen op een aantal vrijwilligers om te rijden;
  5. Hugo Boschker zal à priori voor deze activiteit contact persoon en begeleider zijn. Vrijwilligers die hem hierbij willen ondersteunen en hem willen vervangen bij afwezigheid zijn uiteraard van harte welkom. Ditzelfde geldt ook voor suggesties voor wandeltochten en/of bezienswaardigheden. 

Naast wandeltochten willen wij van medio april tot en met september fietstochten organiseren van 30 tot 40 km in de Liemers.

En zo mogelijk willen wij ook buiten activiteiten organiseren voor mensen die minder mobiel zijn.

Bij voldoende belangstelling willen wij medio begin 2020 starten.

Voor al deze activiteiten zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers. 

Interesse? Neem dan even contact op met Hugo Boschker: hugo.boschker@gmail.com of per telefoon 0622547707.

 

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *