Stichting Duo-Fietsmaatjes Duiven-Westervoort: SAMEN MOBIEL

Duo-Fietsmaatjes Duiven-Westervoort is een initiatief van Duivenaar Gerard Rutgers.

Gerard is al enkele jaren één dag per week vrijwilliger op de duofiets bij de Liemerije in Duiven.

Na zijn interview in Duiven Post afgelopen voorjaar, enerzijds om aandacht te vragen voor zijn wens om een stichting Duo-Fietsmaatjes op te richten en anderzijds om vrijwilligers te werven om het ook daadwerkelijk te realiseren, hebben zich enkele vrijwilligers gemeld.

Inmiddels bestaat het bestuur uit  drie enthousiaste Duivenaren, voorzitter Gerard Rutgers, secretaris Manon Broers en penningmeester Aart van Veldhuizen.

Duo-Fietsmaatjes Duiven-Westervoort heeft als belangrijkste doelstelling om inwoners van Duiven en Westervoort die nog graag willen fietsen (deelnemers), maar dat niet meer zelfstandig kunnen, durven of eenzaam zijn, de mogelijkheid te bieden om samen met een vrijwilliger (fietsmaatje) fietstochten te maken met een duo-fiets met elektrische trapondersteuning.

Daarnaast zoekt de stichting ook vrijwilligers van 18 jaar en ouder om samen met een deelnemer op de duo-fiets door onze gemeenten te fietsen. Uiteraard kunnen ook paren, waarvan één partner minder mobiel is, gebruik maken van de duo-fiets!

Het streven is om komend voorjaar een duo-fiets met elektrische trapondersteuning ter beschikking te hebben. Hiervoor zoekt de stichting contact -en werkt  waar mogelijk samen- met (welzijns)organisaties en bedrijven om te kijken hoe de benodigde financiële middelen bijeen te brengen zijn (lokaal, regionaal, landelijke fondsenwerving, donaties, sponsoring, dienstverlening e.d.).

Op vrijdag 29 november jl. werd op het kantoor van Notariaat Duiven Westervoort de stichtingsakte ondertekend, waarmee Duo-Fietsmaatjes Duiven-Westervoort nu een stichting is.

Stichting Duo-Fietsmaatjes Duiven-Westervoort wil graag een positieve bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van deelnemers én vrijwilligers. Haar ambitie is om komend voorjaar, met behulp van een duo-fiets met elektrische trapondersteuning, deelnemers en fietsmaatjes bij elkaar te brengen om samen te fietsen. Kortom: “SAMEN MOBIEL”.

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Beste fietsmaatjes,
    Graag wil ik meer info over vrijwilliger zijn bij duo-fietsmaatjes Duiven/Westervoort.
    Ik denk erover vrijwilliger te worden.

    Vriendelijke groeten,

    Odile van Minnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *