Maak kennis met KOERSBAL

De Koersbalclub in de WijKern heet nieuwe leden van harte welkom!

Koersbal kan werkelijk door iedereen gespeeld worden. Ongeacht leeftijd of vaardigheid. Ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen de sport beoefenen. De bedoeling van het spel is om de koersbal, vanuit een vak, over een mat te rollen en zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ (een kleine witte bal) te krijgen. Elke bal die dichter bij de jack ligt dan de beste bal van de tegenstander, krijgt een punt. Koersbal lijkt op het Franse jeu de boules, echter een extra uitdaging is dat de bal niet helemaal rond is, waardoor deze bij het afremmen een bocht maakt.

De Koersbalclub telt nu 15 leden en zij spelen iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Dat doen zij niet alleen vanwege het spel maar vooral ook voor de gezelligheid. Het hele jaar door wordt er competitie gespeeld en één keer per jaar worden de winnaars bekroond met een beker en medailles. Twee keer per jaar wordt er een  gezellige middag georganiseerd; met de kerst en aan het einde van het seizoen.

Kosten zijn € 1,- per keer als er wordt mee gedaan (bij afwezigheid dus geen kosten), exclusief de eigen consumptie(s). En eenmalig een extra bijdrage voor de prijzenpot en de gezellige middagen.

Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom. Voorkennis of ervaring zijn niet verreist. De sport is eenvoudig te leren en de leden van de club zijn graag bereid nieuwelingen daarbij te helpen.

Bij belangstelling kan men contact opnemen met mevrouw Drina Elzenaar: 06 34 28 92 99

Meteen aanmelden kan via: info@dewijkern.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *